Το Tμήμα Επιστημονικής & Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το ενημερωτικό δελτίο του, το οποίο βρίσκεται συνημμένο στα ελληνικά.

Περιεχόμενα:

1. Πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας της Γαλλικής Κυβέρνησης για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.
2. Ταμείο κινητικότητας για την ελληνική νεολαία: υποτροφίες για νέους ερευνητές. Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2019.
3. Συζήτηση: Τουρισμός. Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας; 15/02/2019 (link στο βίντεο της εκδήλωσης).
4. Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία, 16/02/2019, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (link στο βίντεο της εκδήλωσης).
5. Κύκλος Η νεολαία που καινοτομεί: Υγεία, η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης, 21/02/2019, Μουσείο Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών (Συνημμένο δελτίο τύπου).
6. Κύκλος Σύγχρονη σκέψη: Διάλεξη του Philippe Meirieu: ” Ποια παιδαγωγική για ένα σχολείο πραγματικής ισότητας, 26/02/2019, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Συνημμένη πρόσκληση).
7. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ινστιτούτου Βιολογίας της Ecole normale supérieure (IBENS) (Πρόσκληση συνημμένη)
8. École Polytechnique Παρισίου: διαγωνισμός εισαγωγής 2019 για αλλοδαπούς φοιτητές.
9. Διακρατική πρόσκληση υποβολής έργων στον τομέα της Εξατομικευμένης Ιατρικής 2019, στο πλαίσιο του ERA-NET: ERA PerMed.
10. Πρόσκληση υποβολής διακρατικών έργων σχετικά με τους Βιοδείκτες ασθενειών του εγκεφάλου, στο πλαίσιο του ERA-NET NEURON 11. Υποτροφίες για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική, χορηγία γαλλικών εργαστηρίων Αριστείας (LABEX).
12. Αιτήσεις για τον πρώτο έτος σπουδών σε γαλλικά πανεπιστήμια.
13. Διεθνή θερινά σχολεία του Πανεπιστημίου της Angers (Συνημμένα φυλλάδια).

Ενημερωτικό Δελτίο_2019 GR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

plaquette_summer_schools_Angers

Call for research groups at IBENS-2019