Home | | ENGLISH   
 
 > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ > Κιοσέογλου Βασίλης
   
 
 
 Κιοσέογλου Βασίλης, Καθηγητής
Εργαστήριο: Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 
 
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
54124, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.:2310997834
kiosse@chem.auth.gr
 
 
Κάντε click για άνοιγμα
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
  • Λειτουργικές ιδιότητες (γαλακτωματοποιητική, αφριστική, πηκτωματοποιητική δράση) πρωτεϊνών και πολυσακχαριτών σε συστήματα τροφίμων.
  • Εκτίμηση του ρόλου των βιοπολυμερών στο σχηματισμό της δομής και την υφή των τροφίμων
  • Ρεολογικές ιδιότητες συστημάτων διασποράς.
 
 
 Ερευνητικά Προγράμματα
1. ΠΑΒΕ 2001:Αξιοποίηση παραπροϊόντων κονσερβοποιείων φρούτων για την παραγωγή αφυδατωμένων προϊόντων
ΓΓΕΤ/ΔΕΛΚΟΦ Α.Ε
24 μήνες (01.06.02 – 01.06.04)
2. HEALTHY PROFOOD 2000: Βελτιστοποίηση διεργασιών για την Παρασκευή υγιεινών και με προστιθέμενη αξία συστατικών από σπόρους λούπινου, του ευρωπαϊκού πλούσιου σε πρωτεΐνες οσπρίου
ΕE –5ο ΚΠΣ Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,
36 μήνες (01.01.02 -30.12.05).
3. ΠΑΣΤΝΕΤ :Ποιότητα – Ασφάλεια Τροφίμων Νέες Τεχνολογίες
Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ
12 μήνες (25.07.03 – 25.07.04).
 
 
 Εκδόσεις
1. Low-cholesterol yolk protein concentrate. In: Novel Macromolecules in Food Systems, G. Doxastakis & V. Kiosseoglou (Eds), Elsevier Science Publishers, Amsterdam, pp. 77-96.
A. Paraskevopoulou and V. Kiosseoglou, Σελ. 180 (2000)
2. A brief introduction to novel Food macromolecules. In: Novel Macromolecules in Food Systems, G. Doxastakis & V. Kiosseoglou (Eds), Elsevier Science Publishers, Amsterdam, pp. 1-5.
G. Doxastakis and V. Kiosseoglou, Σελ. 180 (2000)
 
   
  School of Chemistry
Aristotle University of Thessaloniki