Home | | ENGLISH   
 
 > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ > Μπλέκας Γιώργος
   
 
 
 Μπλέκας Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής
Εργαστήριο: Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 
 
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
54124, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.:2310 997776
gblekas@chem.auth.gr
 
 
Κάντε click για άνοιγμα
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
  • Αξιολόγηση της διατροφικής αξίας της επιτραπέζιας ελιάς.
  • Αξιολόγηση της οξειδωτικής σταθερότητας του παρθένου ελαιολάδου.
  • Εκτίμηση της συνεισφοράς συστατικών φυσικών προϊόντων και υποπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων στην οξειδωτική και θερμική σταθερότητα φυτικών ελαίων.
  • Αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων με χρήση βιοτεχνολογικών μεθόδων.
 
 
 Ερευνητικά Προγράμματα
1. Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς, αξιολόγησή τους και παρεμβάσεις θεραπείας
Πρόγραμμα "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" του Κανoνισμού 1334/2002. Φορέας Χρηματοδότησης: ΟΠΕΚΕΠΕ
8 μήνες (1.3.2004 - 31.10.2004)
 
 
 
   
  School of Chemistry
Aristotle University of Thessaloniki