Home | | ENGLISH   
 
 > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ > Μαντζουρίδου Φανή
   
 
 
 Μαντζουρίδου Φανή, Επίκουρη Καθηγήτρια
Εργαστήριο: Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 
 
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
54124, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.:2310 997774
fmantz@chem.auth.gr
 
 
Κάντε click για άνοιγμα
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

1. Βιοτεχνολογική παραγωγή συστατικών τροφίμων με τη χρήση μικροοργανισμών και ειδικότερα:

Ανάπτυξη/βελτιστοποίηση βιοδιεργασιών σε διαφορετικά συστήματα καλλιέργειας μικροοργανισμών εργαστηριακής κλίμακας για την παραγωγή μεταβολικών προϊόντων υψηλής αξίας (β-καροτένιο, λυκοπένιο, σκουαλένιο, πουλλουλάνη, ολιγοδεξτράνες).

Εφαρμογή μαθηματικών μοντέλων για τον βέλτιστο σχεδιασμό και την πρόβλεψη της μέγιστης απόδοσης/παραγωγικότητας των βιοδιεργασιών στα επιθυμητά προϊόντα.

2. Μελέτη των μηχανισμών που διέπουν τη σύνθεση/αποικοδόμηση λιπιδίων σε ελαιογόνους μύκητες.

3. Αξιοποίηση υποπροϊόντων βιομηχανιών (τυρόγαλα, μελάσσα, ακατέργαστες μορφές φυτικών ελαίων, βιομηχανική γλυκερόλη) με τη χρήση μικροοργανισμών για την παραγωγή συστατικών τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

4. Μελέτη της χρήσης προβιοτικών βακτηρίων και υλών με πρεβιοτικές ιδιότητες για τον εμπλουτισμό τροφίμων (εμβάμματα σαλάτας).

 
 
 
 
 
   
  School of Chemistry
Aristotle University of Thessaloniki