Προς όλα τα Μέλη Της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

 Αξιότιμες/οι κ.κ.,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε κατ΄ αρχάς να σας ενημερώσουμε σχετικά με την επικείμενη έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία, την οποία διοργανώνει η Επιτροπή Υγείας του ΑΠΘ,  για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες, και να σας παρακαλέσουμε παράλληλα να προωθήσετε την σχετική πληροφόρηση στους χώρους στους οποίους εργάζεσθε και  των οποίων έχετε την εποπτεία, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό θέμα.

Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας,  η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει  στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019,

                                                                                    από τις 09:00 έως τις 12:30 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

    Παράλληλα με την αιμοδοσία, στο χώρο διεξαγωγής της θα υπάρξει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την αιμοδοσία, την δωρεά σώματος και οργάνων και γενικότερα για τις μεταμοσχεύσεις, με δυνατότητα δειγματοληψίας σιέλου για δωρεά μυελού των οστών.
Πιστεύουμε πως η παρουσία και συμπαράστασή σας  θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

 

Θ. Αγοραστός Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Α.Π.Θ