Το British Council αναζητά τον νέο επιστήμονα που θα ξεχωρίσει για το πάθος του και για την επικοινωνιακή του δεινότητα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο διεθνή τελικό! Ο διαγωνισμός FameLab 2020, που διοργανώνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το HUB Science τα τελευταία 13 χρόνια, έχει αναδείξει και έχει προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης σε δεκάδες νέους και ταλαντούχους επιστήμονες.

Δεκάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, ευρηματικοί, χαρισματικοί και παθιασμένοι με την επιστήμη και τις προοπτικές που δημιουργεί, διαγωνίστηκαν και φέτος στο προκριματικό στάδιο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ιωάννινα. Δεκατρείς από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους και θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 19.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του British Council στο Facebook.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τον Κώστα Καρπούζη (ΕΜΠ), τη Λίλα Κουμάντου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τον Νικόλα Πρωτονοτάριο (Ακαδημία Αθηνών) θα κάνει ερωτήσεις και σχόλια στον συμμετέχοντα, και θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FameLab International.

Tην εκδήλωση παρουσιάζει ο Ερμής Ζαχαρόπουλος (FameLab winner 2019).

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science, με την υποστήριξη του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ioannina Science Festival και με τη χορηγία της Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ.

 

Παρασκευή 12 Ιουνίου, 19.00 στη σελίδα του British Council στο Facebook