Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ Ή ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ https://sis.auth.gr/ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/09/2019 (ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 13:00) ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09/2019 (ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ 23:59).

Οι μονάδες ECTS των μαθημάτων που θα δηλωθούν από κάθε φοιτήτρια ή φοιτητή (υποχρεωτικά, ημι-υποχρεωτικά, επιλογής κορμού, επιλογής κατεύθυνσης) δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 30.

  • Για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης χρειάζεται ενεργός ακαδημαϊκός λογαριασμός. Όσες/οι έχουν πρόβλημα με τον ακαδημαϊκό τους λογαριασμό πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γραφείο βοήθειας του ΚΗΔ στο ισόγειο του κτιρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. (τηλ 2310 999000).
  • Τα μαθήματα (υποχρεωτικά, ημι-υποχρεωτικά, επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης) που έχει δικαίωμα να δηλώσει κάθε φοιτητής ή φοιτήτρια ανάλογα με το εξάμηνο στο οποίο πρόκειται να φοιτήσει φαίνονται αναλυτικά στον πιο κάτω δεσμό:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Α.Π.Θ:

https://www.chem.auth.gr/programma-proptychiakon-spoudon-tmimatos-chimias-a-p-th/

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Για τα αιτήματα αντικατάστασης δηλωθέντων σε προγενέστερο χειμερινό εξάμηνο μη υποχρεωτικών μαθημάτων ισχύουν τα εξής, σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών:

  • Υποβολή αιτήματος για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού είναι δυνατή μόνο κατά το χρονικό διάστημα υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης των μαθημάτων. Εάν δεν κατατεθεί αίτημα για μάθημα επιλογής κορμού που διδάσκεται στο χειμερινό εξάμηνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανάλογο αίτημα μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την παρέλευση ενός σχεδόν έτους, πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.
  • Η αντικατάσταση μαθήματος αφορά αποκλειστικά τα μαθήματα επιλογής κορμού που διδάσκονται σε χειμερινό εξάμηνο (αυτά μπορούν να αντικατασταθούν μέχρι την έναρξη του 7ου εξαμήνου των σπουδών) και τα μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης που διδάσκονται επίσης σε χειμερινό εξάμηνο, καθώς δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση ημι-υποχρεωτικών μαθημάτων.
  • Κάθε επί πτυχίω φοιτητής ή φοιτήτρια μπορεί να υποβάλλει αίτημα για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κατεύθυνσης που διδάσκεται σε χειμερινό εξάμηνο αποκλειστικά πριν την έναρξη του 9 εξαμήνου των σπουδών. Μετά τη συμπλήρωση του 5ου έτους σπουδών δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κατεύθυνσης.

Το αίτημα για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης υποβάλλεται στη γραμματεία του Τμήματος, ενώ η επίλυση κάθε προβλήματος ή απορίας είναι δυνατή και τηλεφωνικά (2310 997570).

Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου προβλήματος γίνεται συχνά και με ανακοίνωση που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.