Σοφία Λάλου

Σοφία Λάλου

Μεταδιδάκτορας


Aristotle University of Thessaloniki
Faculty of Sciences,
School of Chemistry
54124, Thessaloniki

Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας

Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων

Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση, της αξιοποίησης αγρο-βιομηχανικών αποβλήτων, της ακινητοποίηση μικροοργανισμών (κυρίως κύτταρων ζύμης και προβιοτικών βακτηρίων), της βελτιστοποίηση της παραγωγής βιοενεργών συστατικών προστιθέμενης αξίας, της ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων καθώς και του ελέγχου ποιότητας και της οργανοληπτικής ανάλυσης προϊόντων τροφίμων.