ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020

Ανακοινώνεται ότι η έναρξη μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2019, όπως αναφέρεται και στο Πρόγραμμα Μαθημάτων και Εξετάσεων (Σύνδεσμος Ιστοσελίδας Τμήματος Χημείας https://www.chem.auth.gr/programma-mathimaton-ke-exetaseon/).

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ Ή ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ https://sis.auth.gr/ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/02/2020 ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02/2020 (ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ 23:59).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020

Οι μονάδες ECTS των μαθημάτων που θα δηλωθούν από κάθε φοιτήτρια ή φοιτητή (υποχρεωτικά, ημι-υποχρεωτικά, επιλογής κορμού, επιλογής κατεύθυνσης) δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 30.

  • Για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης χρειάζεται ενεργός ακαδημαϊκός λογαριασμός. Όσες/οι έχουν πρόβλημα με τον ακαδημαϊκό τους λογαριασμό πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γραφείο βοήθειας του ΚΗΔ στο ισόγειο του κτιρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. (τηλ 2310 999000).
  • Τα μαθήματα (υποχρεωτικά, ημι-υποχρεωτικά, επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης) που έχει δικαίωμα να δηλώσει κάθε φοιτητής ή φοιτήτρια ανάλογα με το εξάμηνο στο οποίο πρόκειται να φοιτήσει φαίνονται αναλυτικά στον πιο κάτω δεσμό:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Α.Π.Θ:

https://www.chem.auth.gr/spoudes/programma-proptyxiakon-spoudon/

2ο εξάμηνο 2019-2020

4ο εξάμηνο 2019-2020)

6ο εξάμηνο 2019-2020

8ο εξάμηνο A κατεύθυνσης 2019-2020

8ο εξάμηνο B κατεύθυνσης 2019-2020

8ο εξάμηνο Γ κατεύθυνσης2019-2020

8ο εξάμηνο Δ κατεύθυνσης 2019-2020

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

Για τα αιτήματα αντικατάστασης δηλωθέντων σε προγενέστερο εαρινό εξάμηνο μη υποχρεωτικών μαθημάτων ισχύουν τα εξής, σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών:

 

  • Υποβολή αιτήματος για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού είναι δυνατή μόνο κατά το χρονικό διάστημα υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης των μαθημάτων. Εάν δεν κατατεθεί αίτημα για μάθημα επιλογής κορμού που διδάσκεται στο εαρινό εξάμηνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανάλογο αίτημα μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την παρέλευση ενός σχεδόν έτους, πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.
  • Η αντικατάσταση μαθήματος αφορά αποκλειστικά τα μαθήματα επιλογής κορμού που διδάσκονται σε εαρινό εξάμηνο (αυτά μπορούν να αντικατασταθούν μέχρι την έναρξη του 8ου εξαμήνου των σπουδών) και τα μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης που διδάσκονται επίσης σε εαρινό εξάμηνο, καθώς δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση ημι-υποχρεωτικών μαθημάτων.
  • Κάθε επί πτυχίω φοιτητής ή φοιτήτρια μπορεί να υποβάλλει αίτημα για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κατεύθυνσης που διδάσκεται σε εαρινό εξάμηνο αποκλειστικά πριν την έναρξη του 10oυ εξαμήνου των σπουδών. Μετά τη συμπλήρωση του 5ου έτους σπουδών δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κατεύθυνσης.

 

Το αίτημα για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης υποβάλλεται στη γραμματεία του Τμήματος, ενώ η επίλυση κάθε προβλήματος ή απορίας είναι δυνατή και τηλεφωνικά (2310 997570).

 

Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου προβλήματος γίνεται συχνά και με ανακοίνωση που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.