Home | | ENGLISH   
 
 > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ > Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
   
 
 
 Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Εργαστήριο: Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 
 
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
54124, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.:2310 997832
adparask@chem.auth.gr
 
 
Κάντε click για άνοιγμα
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
  • Μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων (γαλακτωματοποιητική, αφριστική, πηκτωματοποιητική δράση) βιοπολυμερών σε συστήματα τροφίμων.
  • Μελέτη της συγκράτησης αρωματικών ενώσεων από συστήματα διασποράς.
  • Αξιολόγηση ρεολογικής συμπεριφοράς και οξειδωτικής σταθερότητας συστημάτων διασποράς.
  • Μελέτη της υφής στερεών τροφίμων, όπως πηκτών, προϊόντων κρέατος και αρτοποιίας.
 
 
 Ερευνητικά Προγράμματα
1. ΠΑΣΤΝΕΤ «Ποιότητα – Ασφάλεια Τροφίμων Νέες Τεχνολογίες»
Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ
12 μήνες (25.07.03 – 25.07.04).
 
 
 Εκδόσεις
1. Low-cholesterol yolk protein concentrate. In: Novel Macromolecules in Food Systems, G. Doxastakis & V. Kiosseoglou (Eds), Elsevier Science Publishers, Amsterdam, pp. 77-96.
Low-cholesterol yolk protein concentrate. In: Novel Macromolecules in Food Systems, G. Doxastakis & V. Kiosseoglou (Eds), Elsevier Science Publishers, Amsterdam, pp. 77-96., Σελ. 200 (2000)
 
   
  School of Chemistry
Aristotle University of Thessaloniki