Home | | ENGLISH   
 
 > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ > Τσιμίδου Μαρία
   
 
 
 Τσιμίδου Μαρία, Καθηγήτρια
Εργαστήριο: Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 
 
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
54124, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.:2310997796
tsimidou@chem.auth.gr
 
 
Κάντε click για άνοιγμα
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
  • Μελέτη χημικής σύστασης φυσικών προϊόντων και έλεγχος ποιότητας των λιπαρών υλών.
  • Συμβολή των μη γλυκεριδικών συστατικών του παρθένου ελαιολάδου (τοκοφερόλες, πολυφαινόλες, υδρογονάνθρακες και χρωστικές) στην οξειδωτική σταθερότητα του προϊόντος
  • Έλεγχος ποιότητας του αρτύματος σαφράνι (Crocus Sativus L.)
  • Aναζήτηση και μελέτη σχέσεων δομής-δραστικότητας φυσικών αντιοξειδωτικών.
 
 
 Ερευνητικά Προγράμματα
1. Θεωρητικές και πειραματικές μέθοδοι για τη διευκρίνηση διαφορών της δράσης φυσικών αντιοξειδωτικών.
ΓΓΕΤ Πρόγραμμα Ε+Τ Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας
2000-2002
2. ΠΑΒΕ 2000: Φυτοσκουαλένιο
ΓΓΕΤ-ΕΛΑΙΣ Α.Ε.
2001-2003
3. Saffron Adulteration by Colour Additives
EC Growth Programme CRAFT
2002-2004
4. Ελληνικό ελαιόλαδο. Μελέτη ησσόνων συστατικών σε ελαιόλαδα που καταναλώνονται σε ελληνικά νοικοκυριά
ΣΕΒΙΤΕΛ
2003
5. Πρόγραμμα "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" : Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικά και χημικά χ/κά ελληνικών ελαιολάδων. Αξιολόγηση και παρεμβάσεις θεραπείας
Κανoνισμός 1334/2002 - ΟΠΕΚΕΠΕ
1.3.2004 - 31.10.2004
 
 Συνεργασίες
1. Εργ. Εφαρμοσμένης Κβαντικής Χημείας, Χημείας ΑΠΘ
Ελλάδα
2. Εργ. Οργανικής Χημείας, Τμ. Χημείας Ιωαννίνων
Ελλάδα
3. Εφαρμοσμένης Στατιστικής, Μαθηματικών Ιωαννίνων
Ελλάδα
4. Εργαστήριο Βιοχημείας, ΕΙΕ
Ελλάδα
5. Εργ. Υπολογιστικής Βιολογίας, Π/μιο Zibo, Shandong
Ελλάδα
6. Εργαστήριο Βιοχημείας Π/μίου Wageningen
Ολλανδία
7. Εργ. Τεχνολογιας Τροφ., Παν/μιο Castilla La Mancha
Ισπανία
8. Μεσογειακό Aγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
Eλλάδα
 
 Εκδόσεις
1. Chapter 9: Olive Oil Analysis , In Olive Oil, Chemistry and Technology, D. Boskou (Ed.)
M. Tsimidou and D. Boskou, Σελ. 20 (1998)
2. The role of volatile compounds & polyphenols in olive oil sensory quality (Chap 12) In Handbook
M T. Morales and M.Tsimidou, Σελ. 60 (1998)
3. Saffron Quality: Effect of Agricultural Practices, Processing & Storage Production Practices
S.A.Ordoudi and M. Z.Tsimidou, Σελ. 51 (2004)
 
   
  School of Chemistry
Aristotle University of Thessaloniki