Home | | ENGLISH   
 
 > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ > Μπόσκου Δημήτριος
   
 
 
 Μπόσκου Δημήτριος, Ομότιμος Καθηγητής
Εργαστήριο: Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 
 
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
54124, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.:2310997791
boskou@chem.auth.gr
 
 
Κάντε click για άνοιγμα
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
  • Φυσικά προιοντα
  • Πηγές φυσικών αντιοξειδωτικών, χημεία ελαιολάδου
  • Χημεία θερμαινομένων ελαίων
  • Ησσονα συστατικά λιπών και ελαίων
 
 
 
 Συνεργασίες
1. Τμήμα Φαρμακολογίας, Π/μιου Μιλάνου
Ιταλία
2. Τμήμα Διατροφής και Βρωματολογίας, Π/μιου Μαδρίτης
Ισπανία
3. Ινστιτούτο Διατροφής, Π/μιου Βιέννης
Αυστρία
4. Τμήμα Πειραματικής Ενδοκρινολογίας, Π/μιου Κρήτης
Ελλάδα
5. Μεσογειακό Aγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
Ελλάδα
6. Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών
Ελλάδα
7. Εργαστήριο Οργανικής Χημείας, Χημείας Ιωαννίνων
Ελλάδα
 
 Εκδόσεις
1. Χημεία Τροφίμων (στα Ελληνικά)
Μπόσκου Δ., Σελ. 307 (1998)
2. Αγγλοελληνικό Λεξικό Όρων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (στα ελληνικά)
Μπόσκου Δ., Σελ. 140 (1998)
3. Ελαιόλαδο (στα αγγλικά), AOCS
Μπόσκου Δ., Σελ. 160 (1998)
4. Τηγάνισμα των τροφίμων (στα αγγλικά)
Boskou D. & Elmatfa I., Σελ. 276 (1999)
 
   
  School of Chemistry
Aristotle University of Thessaloniki